מתכון בסיסי לפנקייקס וכמה מילים ברצינות, ברשותכם

מאת: שרון גפן | בקטגוריה: מתכונים

8 יולי 2009

אין ספק שהדבר הכי חשוב לעשות אחרי השקתו הרשמי של בלוג בנושא פנקייקס זה לאכול כאלה.
אז הכנתי כמה.

קבלו אם כן את המתכון הקלאסי לפנקייקס (עם התאמות קלות למצרכים שיש כאן) מתוך Betty Crocker's New Picture Cookbook מהדורת 1961 (אגב, בטי קרוקר, שהיתה מרתה סטיוארט לפני שמרתה סטיוארט ידעה שהיא כזו היא בכלל פיקציה שנוצרה בידי הוצאת הספרים שמוציאה לאור את הספרים "שלה" עד עצם היום הזה).

ירשתי את הספר מאמא שלי. מיותר לציין שהוא משמש רק למתכון הפנקייקס, כן?

רכיבים (אני בד"כ מכפילה אותם, כמות רגילה תפיק בד"כ 6-7 פנקייקס גדולים):

  • 1 ביצה
  • כוס ורבע חלב
  • כוס ורבע קמח תופח
  • שתי כפות שמן/חמאה
  • כפית סוכר
  • חצי כפית מלח

מקצה שיפורים: במקום חלק מכמות החלב, להשתמש בגביע יוגורט בעל "מתיקות מעודנת"

זאת הפעם הראשונה והאחרונה שאני מנסה לעשות כאן מאיה מרום

מערבבים היטב (רצוי בבלנדר, שהבלילה תצא חלקה ואוורירית), שופכים באמצעות מצקת/כף כמות מתאימה (כלומר לא הרבה) אל המחבת שחוממה מראש עם מעט שמן (הערה: ספריי שמן עובד פה פצצות, בעיקר אם יש לכם מחבת טפלון).

מטגנים עד שמתנפח ומבעבע.
הופכים.
מטגנים עוד דקה-שתיים או עד שמשחים מלמטה.
מורידים מהאש.
וחוזר חלילה.
עד שנגמרת הבלילה.
אוכלים.

והא לכם ערימת פנקייקס נאה וטעימה

ולסיום, ללא קשר לכל מה שקראנו עד כה, כמה מילים ברצינות, כי יהונתן (שהוא חבר של כבוד בעמותת הפנקייקסאים) שאל אם יש מצב לכך שאכתוב פוסט על פנקייקס וחוק המאגר הביומטרי, שהוא בעיקר עניין פולשני, מגוחך, ומועד לפורענות באופן שיפגע בכולנו הרבה יותר משיעזור לרשויות, שמדגים בעיניי עד כמה המדינה שאנו חיים בה תופשת באופן אפריורי את כל אזרחיה כאשמים אלא אם כן הוכחה חפותם.

אז הנה, קלינגר, הפנקייק הזה הוא בשבילך:
טביעת האצבע של הפנקייק

9 תגובות לפוסט מתכון בסיסי לפנקייקס וכמה מילים ברצינות, ברשותכם

יחזקאל

9 ביולי, 2009 בשעה 8:28

יוגורט? נשמע מעניין. ננסה, בקרוב אני מקווה.

עופר

9 ביולי, 2009 בשעה 10:31

איזשהו סוג מחבת שמומלץ להימנע ממנו ו/או להשתמש בו?

שרון גפן

9 ביולי, 2009 בשעה 11:14

טפלון, שטוחה.
יש אחלה מחבתות ייעודיות לפנקייקס בגודל ובמחיר הנכונים (בסביבות 30-50 ש"ח) שמצדיקים להחזיק כזה בבית לשעת חירום.

עפרה

10 ביולי, 2009 בשעה 11:56

כמה אבקת אפיה צריך להוסיף אם משתמשים בקמח לא תופח?
האם צריך להוסיף עוד שמן לפני כל פנקייק?
על איזה אש צריך לטגן?

שרון גפן

10 ביולי, 2009 בשעה 13:27

באמאשלי, לא יודעת. אני לא מומחית לפנקייקס. אני רק מחבבת אותם מאוד.
(שלא לומר – לא רואה טעם להשתמש בקמח לא תופח, ותמיד מאלתרת את סוגיית השמן והחום. זה כמו להכין חביתה, רק טעים)

עבאדי

13 ביולי, 2009 בשעה 11:21

כמה חתיכות יצאו לך? זה מנה לבן אדם אחד ?

רננה

16 ביולי, 2009 בשעה 21:47

שרון, את גאון! (חרוז גרוע, אבל אמת לאמיתה.)

עפרה, יחס ההמרה הרגיל הוא כוס קמח+כפית אבקת אפיה, אז אני מניחה שכפית גדושה תעבוד יופי.

ואחרון חביב, אני רוצה לחלוק אתכן ציטוט מתנינה, שהיה הטריגר האחרון להכנת פנקייקס בביתנו הקט. זה מתוך "תנינה אומרת שלום" הפרק האחרון באוסף החדש והמהמם של תנינה שכתבה נורית זרחי ואיירה אודליה ליפשיץ (לא, אני לא יח"צנית. סתם חובבת ספרות ילדים).

"בוקר אחד התעוררה תנינה, הציצה מבעד לחלון החוצה וראתה שהשמים אפורים, העצים אפורים, הכבישים אפורים, אפילו השמש אפורה.
'הו, איזה מין יום' נאנחה תנינה והחליטה שעליה לעשות מיד משהו עליז, לפני שתהפוך היא עצמה לאפורה. תנינה הכתה על מצחה, 'פנקייקס,' אמרה. מיד התעופפו מכל העברים פנקייקס חמים וטריים. תנינה אכלה אותם מיד כשהתקרבו לפיה. 'כמה טוב,' אמרה, 'שהם מול הפה, ואין צורך להטריח את הידים. אחרת, מה כבר ההבדל בין אכילה לעבודה?' והיא החזיקה את ידיה בכיסים."

רמבו-ממבו-ג'מבו

30 ביולי, 2009 בשעה 18:39

המתכון שלי:
1 כוס קמח רגיל
1 כוס חלב (לא 1 אחוז)
שקיק אבקת אפייה
שקיק סוכר וניל
כף סוכר
ביצה 1
כף שמן

לערבב את הקמח ואבקת האפייה ביחד, בקערה נפקדת לערבב את הביצה עם הסוכרים. ליצוק את התערובת הרטובה אל היבשה ולהוסיף את השמן.
עדיף לערבב במקציף ידני מאשר בבלנדר, הם יוצאים אווריריים יותר
לטגן כמו ששרון אמרה ולזלול.

אמיר

27 בספטמבר, 2009 בשעה 14:13

ממליץ לך לקנות רינג מיוחד לפנקייק'ס, על מנת שיצאו לך עגולים מדוייקים…

יש חנות לצרכי קונדיטוריה ליד רח העליה..

בהצלחה עם הבלוג.. !!!

שליחת תגובה

אודות הבלוג

זה בלוג על פנקייקס. איפה אוכלים אותם (ואיפה ממש לא!), איך מכינים אותם ומה כדאי לשים עליהם.

עוד על הבלוג »

עדכונים

עדכונים ב-RSS:

עדכונים בדוא"ל: